Paneelwanden

PANEELWANDEN

Een paneelwand is een ruimte verdeler die je eenvoudig kunt verplaatsen. Deze mobiele scheidingswanden combineren geluidsisolatie, brandwerendheid en een zeer ruime selectie aan mogelijke afwerkingen. Dit zorgt voor een uiterst functionele mobiele wand die je ruimte bovendien ook nog een prachtige uitstraling geeft.

Lees op deze pagina alles over paneelwanden. Zo weet je direct wat paneelwanden voor jouw ruimte en organisatie kunnen betekenen.

Akoestische paneelwand Space

Direct door naar:
Gebruiksgemak   |   Afwerkingen   |   Producten

FLEXIBEL EN
FUNCTIONEEL

FLEXIBILITEIT IN RUIMTE

Wil je flexibel gebruik maken van je ruimte? Dan zit je goed met een verplaatsbare wand. Je zet namelijk in no-time een extra vergaderruimte of een eigen werkplek op. Verdeel een klaslokaal of scherm binnen een paar minuten een deel van je kantine af. Op deze manier haal je maximaal rendement uit elke vierkante meter die je hebt.

De flexibiliteit komt ook terug in de diversiteit aan ruimtes waar paneelwanden kunnen worden geplaatst. Alles is maatwerk, dus ook in jouw ruimte kan een verplaatsbare wand uitkomst bieden.

INNOVATIEF DESIGN

Moderne paneelwanden zijn opgebouwd uit een zelfdragend frame van aluminium en staal. Zelfdragend betekent dat je dus géén rails op de vloer hebt. Het metalen frame is voorzien van isolatiemateriaal. Vervolgens worden hoogwaardige materialen gebruikt ter afwerking van de panelen.

Het railsysteem en de ophanging aan het plafond worden tevens voorzien van plenumisolatie. Daarmee wordt gezorgd dat geluid niet over de verplaatsbare akoestische wand heen gaat.

Voorbeeld 1: Meerdere groepen mensen over de vloer? Een grote zaal is zo opgesplitst om iedereen te ontvangen.

Voorbeeld 2: Ongestoord werken in een aparte werkplek. Zelfs midden in een grote ruimte waar mensen ontspannen.

Voorbeeld 3: Van een grote zaal maak je snel een aparte vergaderruimte met zelfs een wandelgang ernaast.

ISOLATIE EN VEILIGHEID

Het materiaalgebruik en de opbouw van het mobiele wandsysteem zorgen ervoor dat paneelwanden zeer hoge geluidsisolerende waarden kunnen behalen – tot wel 57 dB! Dit geluidsverschil tussen de ene kant van de paneelwand en de andere kant maakt het daarom een ideale mobiele wand. Bijvoorbeeld om extra werkplekken op te zetten om ongestoord te kunnen werken of vergaderen.

Daarnaast zorgen de gebruikte materialen ook voor extra veiligheid. Dit komt doordat ze tot wel 60 minuten brandwerend kunnen zijn.

SFEERBEPALEND

De grootte en de uitstraling van een ruimte bepalen veel aan de sfeer. Met een verplaatsbare wand bepaal je zelf hoe groot of klein je een ruimte wilt maken. En door de vele opties wat betreft wandbekleding bepaal je zelf de stijl van je wand.

Wat voor sfeer zou je willen voor jezelf, je collega’s en/of je klanten? Kies wat past bij jouw ruimte en jouw organisatie. Door onze velen jaren ervaring hebben wij meer dan genoeg kennis, dus we denken graag met je mee.

…paneelwanden geluidsisolerend kunnen zijn tot wel 57 dB? Dat is een verschil in volume tussen een helicopter boven je hoofd en een goed gevuld restaurant.

WIST JE DAT…

…paneelwanden zeer gebruiksvriendelijk zijn? Een paneel kan (letterlijk!) in een handomdraai vast op z’n plek worden gezet of worden losgemaakt.

…paneelwanden brandwerend kunnen zijn tot wel 60 minuten? De stevige en geluidsisolerende materialen zorgen zo ook voor meer veiligheid.

HET GEBRUIKSGEMAK
VAN PANEELWANDEN

Mobiele wanden van Spijker onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en onovertroffen eenvoudige en snelle bediening. De paneelwanden zijn verkrijgbaar met handmatige bediening of een semi-automatische, elektrische bediening. 

Diverse parkeringen maken het mogelijk om de afzonderlijke panelen ook weer efficiënt op te ruimen. Dus of je verplaatsbare wand nou in gebruik is of niet, jij kunt je ruimte altijd optimaal benutten.

Bekijk in de video een voorbeeld van hoe gemakkelijk paneelwanden opgezet kunnen worden.

VEELZIJDIGE
AFWERKINGEN

Van subtiel en onopvallend tot gewaagd en in het oog springend. Mobiele wanden zijn geheel naar wens samen te stellen met o.a. loopdeuren en ramen. Wij kunnen deze verplaatsbare wanden behang- en schilderklaar leveren. Vinyl, kunstleder of fotoprint afwerkingen behoren ook tot de mogelijkheden. Bekijk een paar opgeleverde projecten om inspiratie op te doen.

Van subtiel en onopvallend tot gewaagd en in het oog springend. Mobiele wanden zijn geheel naar wens samen te stellen met o.a. loopdeuren en ramen. Wij kunnen deze verplaatsbare wanden behang- en schilderklaar leveren. Vinyl, kunstleder of fotoprint afwerkingen behoren ook tot de mogelijkheden. Bezoek onze wandbekleding service of bekijk een paar opgeleverde projecten om inspiratie op te doen.

Een subtiele paneelwand met deur die perfect aansluit op de bestaande wanden, vloeren en plafond.

Deze paneelwand is niet te missen met een fotoprint van één van de beroemdste natuurkundigen ooit.

Passend bij de ruimte, maar eist niet direct de aandacht op. Mooi tussen subtiel en gewaagd in.

PANEELWAND
SPACE

Paneelwand SPACE is onze meest toegepaste mobiele wand en is als beste getest. Deze koning der paneelwanden biedt een hoge geluidsisolatie, gebruiksgemak, langdurige brandwerendheid en een grote veelzijdigheid in afwerkingsmogelijkheden. SPACE is dus compleet op maat te maken voor elke ruimte, zelfs met ramen en deuren.

Op de productpagina kun je alles lezen over deze verplaatsbare akoestische wand SPACE, met gedetailleerde informatie over mogelijke afmetingen, typen panelen, bedieningen en meer. Bekijk voorbeelden van opgeleverde paneelwanden en download brochures.

WERKEN MET
SPIJKER

Al sinds 1965 staan wij garant voor kwaliteit en maatwerk. Samenwerken met Spijker betekent een open, klantgerichte aanpak, een no-nonsense benadering en eerlijk advies. Samen zorgen we voor de optimale oplossing voor jouw ruimte.

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk dan onze portfolio en zie met eigen ogen waarom wij met een 9,2 worden beoordeeld.

REFERENTIES
EN REACTIES

Onze wanden zijn door heel Nederland te vinden. Bijvoorbeeld bij:

IN TWEE MINUTEN EEN MOBIELE WAND SAMENSTELLEN
EN BINNEN 48 UUR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE