Glaswanden

GLASWANDEN

Met glaswanden creëer je een rustige, aparte ruimte die door de glazen panelen alsnog in contact staat met de ruimte daarbuiten. De glazen wanden zijn verplaatsbaar, dus je kunt eenvoudig de wand opzetten en verwijderen.

Benieuwd wat ze voor jouw ruimte en organisatie kunnen betekenen? Lees dan verder.

Glaswanden in winkel

Direct door naar:
Gebruiksgemak   |   Afwerkingen   |   Producten

LICHT EN
FUNCTIONEEL

FLEXIBILITEIT IN RUIMTE

Wil je flexibel gebruik maken van je ruimte? Dan zit je goed met een mobiele glazen wand. Zet in no-time een extra vergaderruimte op of een eigen werkplek.

Een glaswand is perfect als je een fysieke, maar niet visuele barrière nodig hebt. Zo haal je maximaal rendement uit elke vierkante meter die je hebt.

INNOVATIEF DESIGN

Moderne glaswanden zijn opgebouwd uit een zelfdragend frame van aluminium en staal. Zelfdragend betekent dat je dus géén rails op de vloer hebt. Het metalen frame is voorzien van 2 x 8mm veiligheidsglas. Bediening, drukbalken en aandrijving zijn weggewerkt in de stijlen en dorpels. De gelagerde wielstellen die elk paneel dragen maken het ook zeer gemakkelijk om de grote, glazen panelen te verplaatsen.

Rustig vergaderen door geluiddempende werking. Met behoud van openheid en licht.

Ongestoord werken in een aparte werkplek. Zelfs midden in een grote ruimte waar mensen ontspannen.

Een extra slanke glaswand die een ruimte in twee deelt. Het design zorgt daarbij ook voor een stijlvolle uitstraling.

ISOLATIE

Door het materiaalgebruik en het ontwerp van het mobiele wandsysteem kunnen zeer hoge geluidsisolerende waarden worden behaald – tot wel 47 dB! Hierdoor zijn onze geluidsisolerende glaswanden ideaal om een open sfeer te behouden en alleen maar het omringende geluid te minimaliseren.

Vervolgens kan ook op visueel vlak van alles worden aangepast door middel van foliebeplakking of andere afwerkingen.

SFEERBEPALEND

De grootte en de uitstraling van een ruimte bepalen veel aan de sfeer. Met een glaswand bepaal je zelf hoe groot of klein je een ruimte wilt maken. En door de vele opties wat betreft afwerkingen bepaal je zelf waar je op uitkijkt.

Wat voor sfeer zou je willen voor jezelf, je collega’s en/of je klanten? Kies wat past bij jouw ruimte en jouw organisatie. Door onze velen jaren ervaring hebben wij meer dan genoeg kennis, dus we denken graag met je mee.

…glaswanden geluidsisolerend kunnen zijn tot wel 47 dB? Op normaal volume praten aan de ene kant van de glaswand klinkt als fluisteren aan de andere kant.

WIST JE DAT…

…glaswanden zeer gebruiksvriendelijk zijn? Lichte panelen zijn simpel te verplaatsen en de zwaardere panelen worden zelfs uitgerust met een elektrische bediening.

…glaswanden een uitstraling op maat kunnen krijgen? Van de kleur van het frame tot de beplakking van de ramen, jij bepaalt zelf hoe je glaswand er uitziet.

HET GEBRUIKSGEMAK
VAN GLASWANDEN

Onze mobiele wanden onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en hun eenvoudige, snelle bediening. Afhankelijk van het type glaswand zijn onze mobiele glazen wanden verkrijgbaar met handmatige of semi-automatische, elektrische bediening.

Een ruime keuze aan parkeringen maken het bovendien mogelijk om de afzonderlijke panelen ook weer efficiënt op te ruimen. Dus of je mobiele wand nou in gebruik is of niet, jij kunt iedere ruimte altijd optimaal benutten.

Bekijk in de video een voorbeeld van hoe gemakkelijk een mobiele wand kan worden bediend.

GLASWANDEN
AFWERKINGEN

Van compleet transparant tot gewaagde foliebeplakking. Glaswanden zijn meer dan grote, glazen panelen. Creër precies de uitstraling die bij jouw organisatie en jouw ruimte past met de vele afwerkingsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan fotoprint, etsen, zandstralen of foliebeplakking om jouw glaswand een unieke draai te geven. Bekijk een paar opgeleverde projecten om inspiratie op te doen.

Van compleet transparant tot gewaagde foliebeplakking. Glaswanden zijn meer dan grote, glazen panelen. Creër precies de uitstraling die bij jouw organisatie en jouw ruimte past met de vele afwerkingsmogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan fotoprint, etsen, zandstralen of foliebeplakking om jouw glaswand een unieke draai te geven. Bezoek onze wandbekleding service of bekijk een paar opgeleverde projecten om inspiratie op te doen.

Een compleet transparante wand voor maximale openheid, doorkijk en lichtbehoud.

Een deels afgeplakte wand die een middenweg vindt tussen openheid en privacy.

Deze semi-transparante oranje wand deelt een ruimte op speelse wijze op.

GLASWANDEN SPIRIT
TRANSSPACE & SCALA

Een glaswand voor elke ruimte. TRANSSPACE, SCALA en SPIRIT bieden elk verschillende eigenschappen wat betreft geluidsisolatie, lichtbehoud en framegrootte. Met drie verschillende wanden om uit te kiezen is er dus altijd een glaswand die past bij jouw wensen en prioriteiten. Dit geldt ook voor de uitstraling, gezien de vele afwerkingsmogelijkheden die er zijn.

Op de productpagina’s kun je alles lezen over mobiele glaswanden TRANSSPACE,  SCALA en SPIRIT. Je vind daar gedetailleerde informatie over mogelijke afmetingen, typen panelen, bedieningen en meer. Bekijk ook voorbeelden van opgeleverde glaswanden en download brochures.

Glaswand TRANSSPACE combineert de geluidsisolatie van een paneelwand met de open uitstraling van een glaswand. 

  • Geluidsisolatie: 45-47 dB
  • Paneeldikte: 100mm

SCALA combineert een slank design met goede geluidsisolatie tot een functioneel veelzijdig geheel.

  • Geluidsisolatie: 33-38 dB
  • Paneeldikte: 40mm

SPIRIT is een zeer slanke, elegante wand die zorgt voor maximaal lichtbehoud en een stijlvolle uitstraling in elke ruimte.

  • Esthetische glaswand
  • Paneeldikte: 10mm

Bekijk hieronder een aantal opgeleverde projecten met diverse typen glaswanden.

WERKEN MET
SPIJKER

Al sinds 1965 staan wij garant voor kwaliteit en maatwerk. Samenwerken met Spijker betekent een open, klantgerichte aanpak, een no-nonsense benadering en eerlijk advies. Samen zorgen we voor de optimale oplossing voor jouw ruimte.

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk dan onze portfolio en zie met eigen ogen waarom wij met een 9,2 worden beoordeeld.

REFERENTIES
EN REACTIES

Onze wanden zijn door heel Nederland te vinden. Bijvoorbeeld bij:

IN TWEE MINUTEN EEN MOBIELE WAND SAMENSTELLEN
EN BINNEN 48 UUR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE